Prins Maikel I en Prinses Myrthe

Vrijdag 18 november vond in der Voosetempel het Patronaat, de zitting en prinsenproclamatie van C.V. der Vooseschtoets plaats. Aan de dansgroep van der Vooseschtoets, uitgedost in nieuwe gardekostuums, de eer om de spits af te bijten, gevolgd door een “tonpraatje” van Marlon Kicken een graag geziene gast met de nodige portie humor.

Epen heeft zelf ook een eigen artiestentuintje met als eerste het optreden van Sil (Willems) die de zaal op gang kreeg. Dansmarietje Daphne van C.V. de Boemelaire in Wahlwiller zorgde voor een solodans, waarna Jeugdprinses Meike I haar eigen jeugdschlager ten gehore bracht.

De dansgroep bracht ook een nieuwe showdans wederom met nieuwe pakjes.

De leden van de raad van elf  lieten de klokken luiden, iets wat de menigte niet onberoerd liet.

Na jaren van afwezigheid was Domm en Dööl weer op de bühne en ze kregen als vanouds de zaal weer mee.

Het moment dat we afscheid gingen nemen van Prins Wiel V en zijn Prinses Anja kwam dichterbij, na nog één laatste keer op zijn eigen schlager Vooseschtoets Alaaf te hebben rondgedraaid was dit het moment om Prins Wiel V en zijn Prinses te ontdoen van hun versierselen.

Na een korte pauze liep de raad van elf al voor op het programma van de jeugdzitting, compleet in tirolerstijl betraden ze de bühne en maakte een tiroldans, waarna uit de berghut Prins Maikel I (Sprooten) en zijn echtgenote Prinses Myrthe (Sprooten-Kusters) tevoorschijn kwamen. Na lang op de ranking list te hebben gestaan,  was eindelijk hun  moment daar. Prins Maikel I, 28 jaar is installatiemonteur bij EPEN Verwarming & Sanitair B.V., sinds 2010 is hij lid van de raad van elf, hij is zowel bestuurslid van de carnavalsvereniging als de visclub, verder is hij tamboer bij Schutterij St. Paulus. Zijn Prinses Myrthe, 27 jaar, tevens lid van het jeugdcomité, is secretaresse bij Paulussen Advocaten in Heerlen en heeft daarnaast een eigen nagelstudio Nails by Myrthe, ook haar grote hobby is carnaval vieren. Samen zullen ze het Vooseriek voorgaan deze carnaval.  Onze nieuwbakken Prins en zijn Prinses konden gelijk in de polonaise toen Fabrizio arriveerde. De nieuwe schlager van Wiel en Martijn werd ook goed ontvangen, hierna werd Linda Debets-Ploemen gehuldigd met een orde van verdienste, zij is sinds 11 jaar secretaris van de vereniging.

Rossi  gaf volle gaas in onze narretempel en onze Prinses Myrthe kon haar geluk niet op toen Sven ohne Girls ten tonele verscheen en de avond afsloot, het bleef nog lang gezellig in het Epense.