Prins Wiel V, Prinses Anja, Jeugdprinses Meike, hofdames Lieke en Isa

Na wederom een spectaculair seizoen was het 20 november tijd om afscheid te nemen van onze Prins Wil IV en zijn Prinses Dionne. In een goed gevulde narrentempel opende de dansgroep van der Vooseschtoets de zitting met een nieuwe gardedans, waarna de warming up kon beginnen met Iech en die anger zwei. Buuttereedner Hub Stassen kwam vanuit Tirol zijn belevenissen vertellen. Dansmarieche Kyra van de Boemelaire, de dansgroep van Royal Cercle les 21 evenals topduo Levi en Saskia van de Schnapsnaze uit Vijlen lieten zien wat dansen op hoog niveau is. Annabel Anderson kwam helemaal vanuit Duitsland over als poetsvrouw waarna ze zichzelf omtoverde terwijl ze duitse schlagers ten gehore bracht. Onze schlagermaker Anton had speciaal voor zijn afscheid een unieke schlagermedley gemaakt waarin de meest bekende schlagers van de afgelopen 25 jaar voorbij flitsen. Anton kreeg de orde van der Schtoets maar ook Tamar Hoogervorst het dansmarieche dat jarenlang optrad kreeg deze unieke orde.

Na nog een keer schudde mit dat vudje werden Prins Wil IV en zijn prinses Dionne ontdaan van hun attributen die hun maakten tot Prinsenpaar va Ieëpe.

Het was tijd om de nieuwe schlagerzanger Wiel Pinckaers en zijn schlager te presenteren, samen met de raad van elf compleet in tirolerstijl. De nieuwe prins werd bekend gemaakt en tot ieders verbazing kwam schlagerzanger Wiel als Prins Wiel V uit de berghut samen met zijn vrouw Prinses Anja. Waarmee Prins Wiel V de primeur heeft om zijn eigen Ieëper carnavalsschlager en tevens lijflied te combineren.

Prins Wiel Pinckaers is 51 lengtes jong en woont samen met zijn vrouw Anja (48 jaar) aan de Belgische grens waar hij vanaf zijn balkon het Vooseriek in de gaten kan houden. Hij werkt als zelfstandig ondernemer W. Pinckaers Bouwservice in de bouw, zijn prinses werk als tandarts/orthodontie assistente bij Sunny Smile in Mechelen. Samen hebben ze twee kinderen Nadja en Jordi en beide houden ze van mountainbiken en wandelen.

Meteen konden nieuwbakken Prins Wiel V en zijn Prinses Anja los gaan op Sven ohne Girls, Rossi en voor de laatste keer in het Epense, de Promi Broor. Het werd nog een gezellige avond.

 

Zondag 22 november was de beurt aan Jeugdprins Olivier I en zijn minister Rinse om de scepter over te dragen. Dansgroep Vooseschtoets opende de zitting met hun geweldige gardedans.

In het patronaat omgetoverd tot circus compleet met sjnuutskroam en gekke clowns die je voorzagen van een rode neus was het aan de kinderen van de basisschool om hun kunstjes te vertonen. De bende van 7 zorgde voor een ware circusact compleet met olifantje en tijgertje, een eigen circusdirecteur en ballerina’s.

Kinger vur Ieëpe waren dit jaar weer present met hun “raar maar waar”. De dametjes van K6 maakte der een feestje van, Maud en Finn deden de Helikopter song en Dancepoint Gulpen liet een prachtige dans uit de Lyon King zien. Wat ook niet ontbrak was een optreden van de dansgroep uit Slenaken JCV de Durchdrieverkes en er was ook weer een beker voor de sjunst verkleide.

Toen Pipo Pé zijn opwachting maakte waren de kinderen dol enthousiast en helemaal geboeid.

De middag werd gepresenteerd door circusdirecteur Rodney en zijn zoon Myka Baan. Het jeugdcomité zorgde ervoor dat het circus toch niet helemaal één grote chaos werd zoals het filmpje op facebook deed vermoeden. Helaas was het moment voor Jeugdprins Olivier I en minister Rinse dan toch echt aangebroken en werd uitgebreid afscheid genomen van deze toppers, ze bedankten de aanwezigen en maakten plaats voor hun opvolgers. Helaas ging het na de pauze toch een keertje mis, het kon niet uitblijven! Voordat de nieuwe prins bekend gemaakt werd, zat iemand van het jeugdcomité nog op het toilet in de circustent en werd  Ex-Prins Wil IV tevoorschijn getoverd, hij dacht  er nog een jaartje als jeugdprins aan vast te kunnen plakken. Nadat aan deze chaos een einde kwam ging de circustent open voor Jeugdprinses Meike en haar zusjes Hofdames Lieke & Isa. De jeugdprinses sprak een kort woordje en ook deze middag werden de aanwezigen verrast met een lijflied, de schlager “Sjleet met ateraa”, dit keer van de Jeugdprinses en haar gevolg, waarmee blijkt dat onze jeugdprinses de nieuwe Voice van Epen is. Ze zit in groep 7 van basisschool a Hermkes in Epen. Naast handballen bij H.V. Juliana is deze creatieve dame ook dol op bakken en danst ze bij Dancepoint Gulpen maar liefst klassiek ballet, spitzen en jazzballet, ook is ze nog misdienaar. De Hofdames, de tweeling Lieke en Isa zijn beiden 7 jaar en zitten in groep 4 van basisschool a Hermkes.  Ook Lieke en Isa hebben als hobby ballet en handballen en verder nog zwemmen. Lieke is net als haar grote zus gek op bakken terwijl Isa liever knutselt en tekent.

 

Wij wensen Prins Wiel V, Prinses Anja, Jeugdprinses Meike en hofdames Lieke & Isa een heel fijne carnaval toe!